STRADA PUTNEI 20, PANCIU, VRANCEA

STRADA PUTNEI 20, PANCIU, VRANCEA

Vin Merlot

Descoperă eleganța și profunzimea vinului nostru Merlot. Cu arome bogate de fructe negre și taninuri fine, acest vin îți va încânta simțurile și îți va îmbogăți experiența gustativă.

vin de casa de vanzare: cum cumpărăm?

Pentru a achiziționa vinurile noastre de casă, vă invităm să ne contactați folosind detaliile de mai jos. Vă stăm la dispoziție pentru a vă oferi informații suplimentare și pentru a vă ghida în alegerea celor mai potrivite vinuri pentru gusturile dumneavoastră.

0728 382 021

info@podgorianeicu.ro

Caracteristici ale Vinului Merlot

Profilul Aromatic

Este renumit pentru profilul său bogat și catifelat, cu arome predominante de fructe roșii și negre. Notele clasice includ cireșe, prune, și zmeură, adesea acompaniate de nuanțe de vanilie și ciocolată, rezultate din maturarea în butoaie de stejar.

Corp și Taninuri

Este apreciat pentru corpul său mediu până la plin, oferind o textură mătăsoasă și rotundă, care îl face accesibil și plăcut la gust. Taninurile sunt de obicei moderate și bine integrate, ceea ce contribuie la senzația de catifelare și ușurință în băut. Aceste caracteristici fac Merlot o alegere excelentă atât pentru consumul imediat, cât și pentru învechirea pe termen mediu.

merlot

Maridaj Culinar

Asocieri clasice

Cu profilul său aromatic bogat și textura mătăsoasă, se potrivește de minune cu o gamă largă de mâncăruri. Ideal este asociat cu carnea roșie, cum ar fi fripturile de vită sau miel, unde taninurile blânde ale Merlot-ului complementează frumos textura cărnii. De asemenea, este excelent alături de vânat, datorită capacității sale de a echilibra aromele intense și ușor sălbatice ale acestui tip de carne.

Diversitate în asocieri

Nu este limitat doar la carne roșie. Este suficient de versatil pentru a acompania puiul și chiar unele tipuri de pește gras, cum ar fi somonul sau tonul, mai ales dacă sunt preparate cu sosuri roșii sau condimente. În plus, Merlot se potrivește bine cu diverse tipuri de brânzeturi, în special cu cele cu mucegai, cum ar fi Gorgonzola sau Roquefort, unde contrastul dintre dulceața vinului și sărătura brânzeturilor creează o armonie gustativă deosebită.

Sfaturi pentru diferite ocazii

Pentru o cină informală, poate fi servit cu pizza sau paste cu sosuri pe bază de roșii, oferind o experiență culinară relaxată dar rafinată. În contexte mai formale, un Merlot bine învechit poate fi perechea perfectă pentru feluri sofisticate, cum ar fi un file mignon în crustă de ierburi sau un ragu bogat de vânat. Sugestiile de maridaj pot include și sfaturi pentru condimentarea și prepararea mâncărurilor pentru a maximiza compatibilitatea cu vinul merlot.

vin la cutie

Origini și Istorie

Originea în Franța

Expansiunea Globală

Merlot este unul dintre cele mai răspândite soiuri de struguri din lume, având originile sale în regiunea Bordeaux din Franța. Numele „Merlot” este derivat de la cuvântul occitan „merle”, care înseamnă „mierlă”, o pasăre locală care este atrasă de strugurii coapți. Documentele istorice indică faptul că Merlot a fost menționat pentru prima dată în jurul anului 1784 în contextul viticulturii din Bordeaux, unde a jucat un rol crucial în producerea unora dintre cele mai faimoase vinuri din lume.

De la originile sale în Franța, Merlot s-a răspândit rapid în întreaga lume, devenind predominant în regiuni viticole precum Italia (în special în Toscana și Veneto), Statele Unite (California), Australia, Chile și Africa de Sud. Acest soi se adaptează bine la diverse climaturi, ceea ce a permis cultivarea sa pe scară largă și producția de vinuri cu caracteristici unice, specifice fiecărei regiuni.

Ce Alte Vinuri Mai Avem?

Explorați selecția noastră diversificată de vinuri, fiecare cu profilul său unic, gata să satisfacă o varietate de gusturi și ocazii:

Vinuri Albe

  1. Fetească Regală: Acest vin alb autohton românesc se remarcă prin aromele sale florale și de fructe albe, cu accente de măr și păr, și un final ușor mineral. Este perfect pentru a fi servit cu fructe de mare sau salate ușoare.
  2. Muscat Ottonel: Cu un buchet intens de arome florale și de fructe, precum piersica și litchi, acest vin este ideal la desert sau alături de brânzeturi cremoase. Aroma sa dulceagă și parfumată este o delicatesă pentru simțuri.

Vinuri Roșii

  • Merlot: Acesta este vinul pe care l-ați descoperit pe pagina noastră, cunoscut pentru textura sa mătăsoasă și aromele de fructe negre, perfect pentru a însoți carnea roșie și brânzeturile cu maturare lungă.

Vin Rose

  • Cupaj de Vinuri: Acest rose este un amestec rafinat de soiuri, oferind un echilibru perfect între aciditatea proaspătă și aromele de fructe de pădure. Este excelent cu preparate pe bază de pește sau pur și simplu ca aperitiv într-o zi caldă de vară.

Aveți Peste 18 Ani?

Pentru a continua vizita pe site-ul nostru trebuie să aveți vârsta minimă legală de 18 ani.